Frihet, lugn och ro

Våra gäster brukar uppskatta den frihet, lugn och ro som en vistelse på Östanbäck bjuder. Med frihet menar vi att många av våra gäster klarar sig själva, kommer och går som de vill. Samtidigt finns vi till hands för kompletterande service och förslag på aktiviteter för dem som så önskar.

Östanbäck ligger lugnt och fridfullt, mitt i naturen. Ändå är det inte långt till civilisationen. I Mantorp, 10 km bort, finns köpcentrum, bensinmackar och apotek. Till den lilla orten Skänninge är det 15 km. Där finns det bland annat läkare, systembolag och turistbyrå. Centralorten Mjölby, med full service och järnvägsstation längs stambanan, ligger 25 km härifrån. För gäster som kommer med flyg till Stockholm/Arlanda, Stockholm/Skavsta, Linköping eller Göteborg kan vi berätta att restiden från Arlanda respektive Göteborg är ca 3 timmar, från Skavsta ca 2 timmar och från Linköping ca 30 minuter.

Östgötaslätten och slättsjöarna Tåkern och Roxen har ett rikt fågelliv. De medeltida städerna Skänninge och Vadstena, liksom historiska platser som Bjälbo och Alvastra, är väl värda ett besök. För dem som så önskar kan vi ordna kultur- och naturguidningar tillsammans med välrenommerade guider. Är det fart och fläkt som gäller kan vi tipsa om Mantorp som har både trav- och bilbana.

After fishing grillkväll

Efter en dag ute i friska luften med fiske, promenader och fågelskådning kan vi locka med den vedeldade bastun som finns vid åkanten, strax intill husen. Utanför finns en grillplats med vindskydd och vi hyr ut grillar och tillbehör. Här är det gott att njuta av en grillkväll i solnedgången.

När det är kräftsäsong

I augusti och september brukar vi anordna kräftfiske på Östanbäck, en speciell upplevelse inte minst för internationella kollegor och affärskontakter. Vi kan ta emot upp till 35 personer. Mindre sällskap, upp till 20 personer, kan övernatta i våra gästhus.

Burarna läggs ut från strandkanten och i väntan på fångsten kan vi ordna med förtäring innan det är dags att vittja burarna, koka kräftorna och njuta dem med tillbehör i månens och lyktornas sken. Den som håller sig vaken kan vara med och vittja burarna även i soluppgången.