Aktiviteter

Det finns mycket mer än det härliga fisket att uppleva kring Östanbäck. Att vistas i naturen här omkring är i sig en upplevelse och ett gott tips är att ta med kikaren. För här kan man, efter säsong, få syn på fåglar som kungsörn, havsörn, ängshök, brunhök, sångsvan, and, häger, gäss, fiskgjuse, fisktärna, kungsfiskare, lärkfalk och glada.

Vi anordnar gärna utflykter där det ingår guidning. De som vill uppleva det fantastiska natur- och kulturlivet vid den berömda sjön Tåkern kan göra det tillsammans med de välrenommerade guiderna Lars Frölish och Malin Granlund-Feldt. De anordnar även intressanta turer kring Svartåmynningen vid den västra delen av sjön Roxen.

På vattnet

De bästa fiskeplatserna når du bäst med båt. Vid Östanbäcks strandkant finns det roddbåtar att hyra. Det kan också vara härligt att ro ut en sväng och leta upp en trevlig plats för att packa upp picknick-korgen.

Den som hellre vill paddla kan utgå från bryggan och göra en utflykt. För en lite längre kanottur föreslår vi start i Mjölby centrum. Efter ett antal lyft och cirka 8 timmars paddling i lugnt, lite strömmande, vatten når du bryggan vid Östanbäcks fiske.

Konferens

Vi kan ta emot 35 personer för en dagskonferens. Mat (gärna fisk) och fika ordnar vi enligt överenskommelse. Tänk så skönt att kunna göra en paus med ett fiskepass, en promenad utmed ån eller varför inte en kortare naturguidning.

Gäller det en dygnskonferens kan vi ta emot upp 20 personer. Övernattning sker i dubbelrum i våra gästhus som är utrustade med badrum och toalett. Kvällen kan användas till fiske, en stund i bastun, och till att grilla kvällsmaten och samtidigt njuta av solnedgången.

I våra lokaler finns teknisk utrustning.

Bastu

På strandkanten, några meter från Svartån finns en vedeldad bastu för uthyrning. Bastun rymmer 8 personer och har rofylld utsikt över vattnet. För att kyla av sig tar man med fördel ett dopp i ån. Efter badet kan man vila i vindskyddet som ligger alldeles bredvid.